ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο μαιευτήρας γυναικολόγος Dr. Δημήτριος Τυροβολάς, με έδρα το Άργος, εξυπηρετεί τις περιοχές του Πειραιά, του Ναυπλίου και της Τρίπολης, και εξειδικεύεται σε θέματα υπογονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης.

 

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF, In vitro fertilization) είναι μια μέθοδος ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η πρώτη εξωσωματική πραγματοποιήθηκε σε άνθρωπο το 1978 στο Brown Hall της Αγγλίας. Σήμερα, συνιστά μια εξαιρετικά διαδεδομένη τεχνική γονιμοποίησης σε όλο τον κόσμο, δίνοντας αποτελεσματική λύση σε πολλά από τα προβλήματα υπογονιμότητας της εποχή μας. Όπως το λέει και η λέξη η γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο γίνεται έξω από το σώμα της γυναίκας. Αντί δηλαδή να γίνει στο φυσικό του περιβάλλον που είναι η σάλπιγγα της γυναίκας, γίνεται στο εμβρυολογικό εργαστήριο.

Υπάρχουν ορισμένα αίτια τα οποία μας οδηγούν να καταφύγουμε στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Αυτά οφείλονται

α) στον άνδρα
β) στη γυναίκα
γ) σε ανεξήγητη υπογονιμότητα.
 

Ανδρικά αίτια: προβλήματα σπέρματος όπως ολιγοσπερμία, ασθενοσπερμία ή κινητικότητα σπέρματος.
 

Γυναικεία αίτια: ποιότητα ωαρίων λόγω ηλικίας της γυναίκας (>35 έτη), ορμονολογικά αίτια, πρόωρη εμμηνόπαυση, ενδομητρίωση, κλειστές σάλπιγγες, κύστεις, ινομυώματα, διαφράγματα μήτρας κλπ)
 

Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε για εξωσωματική γονιμοποίηση όταν το ζευγάρι έχει προσπαθήσει να επιτύχει σύλληψη στο εύλογο διάστημα του ενός έτους χωρίς προφυλάξεις. Μετά τα 35 έτη μια γυναίκα συμβουλεύεται έναν ειδικό γονιμότητας εάν έχει επαφές πάνω από 6 μήνες χωρίς προφυλάξεις και δεν έχει επιτευχθεί εγκυμοσύνη. Ακολούθως ξεκινάει ένας κύκλος εξετάσεων τόσο για τον άνδρα όσο και για την γυναίκα προκειμένου να εντοπίσουμε τα αίτια υπογονιμότητας.

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια ακίνδυνη και αποτελεσματική μέθοδο για να αποκτήσουν τα υπογόνιμα ζευγάρια το δικό τους παιδί. Ο κίνδυνος που υπάρχει από την φαρμακευτική διέγερση της ωοθηκικής λειτουργίας, είναι το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών, το οποίο στην πλειονότητα των περιπτώσεων αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Τέλος, ο κίνδυνος για την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών δεν διαφέρει από εκείνον του γενικού πληθυσμού.

Ένα στάδιο πριν την εξωσωματική είναι η σπερματέγχυση, μέθοδος η οποία συνδυάζει αυξημένη πιθανότητα φυσικής σύλληψης με χορήγηση λιγότερων φαρμάκων και με μικρότερη οικονομική επιβάρυνση.

 

Η εξωσωματική γονιμοποίηση γίνεται με δυο τρόπους:

Α) IVF Όπου ωάρια και σπερματοζωάρια αφήνονται σε ένα ειδικό καλλιεργητικό υλικό για να γίνει
     η γονιμοποίηση υπό κατάλληλες συνθήκες.

Β) ICSI (μικρογονιμοποίηση) Όπου εισάγεται το σπερματοζωάριο τεχνητά
     με ειδική βελόνα μέσα στο ωάριο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τόσο η εμπειρία όσο και οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι παράλληλα με τη μελέτη της σωματικής υγείας και των οργανικών και λειτουργικών παραμέτρων που έχουν σχέση με τη γονιμότητα, πρέπει να φροντίζουμε και την ψυχολογική και συναισθηματική λειτουργία των ζευγαριών.

Με την επίσκεψη στο ιατρείο του Dr. Δημήτριου Τυροβολά, στο Άργος, σας εγγυόμαστε την πιο εξειδικευμένη λύση σε θέματα υπογονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ο ιατρός εξυπηρετεί ακόμα τις περιοχές του Πειραιά, του Ναυπλίου και της Τρίπολης.

Eπικοινωνία


Dr. Δημήτριος Τυροβολάς
Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 62 
Κολωνάκι (στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής) 
Τ.Κ. 11528
Τηλ.: 210 7232672
Κιν.: 6942 937305

Αγίου Κωνσταντίνου 13
Τ.Κ. 21 200 Άργος, Τηλ.: 27510 69515
Κιν.: 6974 727032
E-mail:
info@exosomatiki.com.gr

Ωράριο Ιατρείου:
Ο ιατρός δέχεται κατόπιν ραντεβού,
Δευτέρα έως Σάββατο.
 


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη