ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΨΥΧΟΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΗΣ

Τα μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής ή μαθήματα ανώδυνου τοκετού περιλαμβάνουν μια σειρά θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων τα οποία ξεκινούν στις 30 εβδομάδες κύησης. Ενημερώνουν το ζευγάρι για θέματα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το θηλασμό και τη λοχεία.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:
• Αναπνευστικές ασκήσεις που βοηθούν αποτελεσματικά στην ομαλή και γρήγορη πορεία του τοκετού αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην καλύτερη οξυγόνωση και χαλάρωση του οργανισμού της γυναίκας.
• Σωματικές ασκήσεις ούτως ώστε να γυμναστεί η μέλλουσα μητέρα με ασφάλεια δημιουργώντας μια καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση. Η άσκηση δυναμώνει τους μύες εκείνους, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του τοκετού.
• Στήριξη και ενημέρωση μετά τον τοκετό. Ο ρόλος της ψυχοπροφυλακτικής και της μαίας δεν σταματά στο τοκετό. Συνεχίζουμε την ενημέρωση δίνοντας συμβουλές στο σπίτι για τον θηλασμό, το μπάνιο του νεογνού και την περιποίησή του.
• Ψυχολογική υποστήριξη: Οι γνώσεις που θα αποκομίσετε θα σας δημιουργήσουν ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης που θα σας βοηθήσει να αντεπεξέλθετε στο φόβο του άγνωστου που δημιουργείται την πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας. Η αίσθηση του φόβου κατά τη διάρκεια του τοκετού σιγά-σιγά υποχωρεί γνωρίζοντας βήμα-βήμα τι πρόκειται να συμβεί. Δουλεύοντας σαν μία ομάδα και δημιουργώντας ένα πλάνο τοκετού, θα προσπαθήσουμε να επιφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα: Μια φυσιολογική γέννα.
• 24ωρη επικοινωνία: Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να γεννήσετε με ασφάλεια, ενισχύοντας σημαντικά τις γνώσεις σας και λύνοντας τις απορίες σας.

Η εμπειρία αυτή θα είναι αξέχαστη όπως και πρέπει να είναι για το κάθε ζευγάρι. Αρωγός στη προσπάθεια μας αυτή πρέπει να σταθεί η σκέψη πως είμαστε γυναίκες και η φύση μας έχει προορίσει γι’ αυτό τον υπέροχο σκοπό.

Στο ιατρείο μας πραγματοποιούνται τα μαθήματα κατόπιν συνεννόησης με τις μαίες
στο τηλ. 27510-69515